Tennis
Padel
Tennis
Padel

Hoe schrijf ik me in voor een tornooi?

Werd je recent tennislid en zie je het wel zitten om eens een tornooi te spelen? Of wil je na het vele recreatief spelen toch eens proeven van de competitie? En weet je niet goed wat je daarvoor moet doen? Geen nood! Volg de onderstaande stappen en je bent in no time ingeschreven voor een tornooi. Succes en veel plezier!
Stap 1: Sluit je aan bij Tennis en Padel Vlaanderen
Om aan een tennistornooi te kunnen deelnemen, moet je aangesloten zijn bij Tennis en Padel Vlaanderen. Bij dubbeltornooien moet je dubbelpartner uiteraard ook geldig aangesloten zijn.

Heb je al een lidnummer?
Controleer dan op je dashboard of je aangesloten bent voor het huidige seizoen. Dit doe je door op je dashboard op je lidnummer te klikken, daar zie je tot wanneer je aansluiting bij Tennis en Padel Vlaanderen geldig is. Is het niet meer geldig? Vernieuw dan je lidmaatschap bij je club of sluit een individueel lidmaatschap af.

Hoe kan je lid worden?
Zoek een club in je buurt en vraag naar de tarieven en voorwaarden om lid te worden. Eens je lid wordt op een club, sluiten zij je automatisch aan bij Tennis en Padel Vlaanderen. Je kan ook een individueel lidmaatschap afsluiten als je geen lid wil worden van een club, maar wel tornooien wil spelen.

Als je lidmaatschap goedgekeurd is, ontvang je een e-mail met je lidnummer en wachtwoord, waarmee je kan inloggen op de website en app van Tennis en Padel Vlaanderen.

Meer info over lidmaatschappen 
Stap 2: Bepaal in welk circuit je wenst te spelen
We bieden verschillende circuits aan per doelgroep:

Volwassenen:
 • Tennis Tour: een competitiecircuit voor tennisspelers vanaf 16 jaar. Keuze tussen enkel- of dubbeltornooien (dames / heren / gemengd) in verschillende reeksen op basis van je tennisklassement. Je speelt in tabelvorm met rechtstreekse uitschakeling. Elk tornooi duurt 1 à 2 weken.
 • Lotto Belgian Circuit: nationaal circuit voor de hoogst geklasseerde spelers.

Jeugd:
 • Tennis Fundays: dagevents (2 uur) voor kinderen van 7 tot 12 jaar die nog niet competitief tennissen in de Ethias Tennis Tour Junior of de Interclub.
 • Ethias Tennis Tour Junior:  grootste individuele jeugdcompetitiecircuit voor spelers tot 15 jaar. Reeksen op basis van leeftijd en klassement. Je speelt in tabel- of poulevorm met rechtstreekse uitschakeling. Elk tornooi duurt 1 à 2 weken of 1 weekend als het om een compact format gaat (vooral in de winter).
 • Ethias Belgian Junior Circuit: nationaal circuit voor de hoogst geklasseerde Belgische spelers per leeftijdscategorie.
Zou je ook graag deelnemen aan één van de teamcompetities? Ontdek alles over de Hoegaarden Tennis InterclubTennis Interclub Junior en ‘Hoegaarden Tennis Team Cup.
Stap 3: Zoek een tennistornooi in je buurt
Log in met je lidnummer en wachtwoord op de app of website van Tennis Vlaanderen

Website:
 • Kik op de snelknop Tornooi of selecteer Zoek een tornooi
 • Pas de zoekcriteria aan:
  • Wil je tornooien over een lange periode zoeken? Pas de data aan.
  • Kies voor een specifieke club of een gemeente en pas de zoekstraal aan (meer of minder km).
  • Selecteer jouw geboortejaar als je naar leeftijdsspecifieke tornooien zoekt.
 • Klik op Zoek of Uitgebreid zoeken om de zoekcriteria aan te vullen.
   
 • Selecteer het gewenste circuit
 • Selecteer de gewenste categorie
 • Klik op Zoeken en je krijgt een overzicht van de tornooien in je buurt.
App:
 • Klik op Competitie onderaan op het schem
 • Klik op Zoek een tornooi
 • Duid de gewenste criteria aan
 • Klik op Zoeken en je krijgt een overzicht van de tornooien in je buurt.
Stap 4: Inschrijven
Klik bij het tornooi van je keuze op de knop voor meer info over de poulemomenten, de planning van de eindronde en het aantal (vrije) plaatsen per reeks, of klik meteen door op de knop Inschrijven.

Selecteer de reeks waarin je je wenst in te schrijven.
 • Kijk eerst naar je tennisklassement op je dashboard. Op basis van je enkelklassement kan je een reeks kiezen.
 • Voor dubbeltornooien tel je je eigen dubbelklassement en dat van je partner samen en kies je zo de gepaste reeks.
 • Als beginnende tennisspeler krijg je een startklassement van 3 punten. Door tornooien en interclub te spelen, kan je stijgen (of dalen). Lees hier meer over de tennisklassementen.
Is de reeks volzet voor het tornooi? Klik dan op de knop Inschrijven als reserve. Dit kan zolang de 5  reserveplaatsen voor de reeks nog niet ingevuld zijn. Als een speler of dubbelteam zich uitschrijft, krijgen alle reservespelers hiervan bericht. Ben je dan de eerste om te bevestigen, neem je de vrijgekomen plaats in.
Stap 5: Duid je beschikbaarheden aan
 • Speel je een dubbeltornooi? Duid dan eerst je dubbelpartner aan.
 • Duid op het volgende scherm aan op welke dagen en tijdstippen je beschikbaar bent om je wedstrijd(en) te spelen. Je kan deze later nog steeds aanpassingen via het overzicht van je tornooien op je dashboard (tot wanneer de loting gebeurt, nadien is het niet meer mogelijk).
 • Zorg voor voldoende beschikbaarheid!
 • Lees het tornooireglement en keur het goed.
 • Klik op Bevestigen.
Stap 6: (online) betaling
In heel wat clubs kan je bij de inschrijving online betalen voor je deelname aan het tornooi. Kreeg je deze optie niet in deze stap? Dan is het de bedoeling dat je betaalt op het moment dat je je aanmeldt op de club voor aanvang van je eerste wedstrijd. Je vindt de prijzen per tornooi terug in het tornooireglement. Let op: bij online betalen, betaal je meteen voor beide spelers als je ingeschreven bent in een dubbeltornooi.
Stap 7: Bevestigingsmail
Nadat je alle voorgaande stappen goed doorlopen hebt, ontvang je een e-mail met de bevestiging van je inschrijving en het overzicht van je beschikbare speelmomenten.
Stap 8: Loting
WBen je ingeschreven maar kan je toch niet spelen? Schrijf je dan tijdig (voor de lotingsdatum) uit via je spelersdashboard. Zo geef je ook andere spelers de kans om je plaats in te nemen!

Wanneer de loting van de reeks is gebeurd, ontvang je een e-mail met je geplande wedstrijd. Bevestig deze planning zo snel mogelijk via de website of de app.
 
Kan je toch niet spelen op het geplande moment? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de club.
Stap 9: Klaar voor het tornooi!
Je bent er helemaal klaar voor! Wees minstens een kwartier voor aanvang van je wedstrijd aanwezig en meld je aan bij de wedstrijdleiding. Succes en veel plezier!

Ben je ingeschreven maar kan je toch niet spelen? Schrijf je dan tijdig (voor de lotingsdatum) uit via je spelersdashboard om een Walk Over of Forfait te vermijden. Zo geef je ook andere spelers de kans om je plaats in te nemen! #fairplay

Meer info?

Neem contact op via info@tennisvlaanderen.be of 02 548 03 00.